Llar d'Infants Xènius

Llar d'infants XÈNIUS

Formant als més petits des de 1971

 

 

© 2013 Llar d'infants Xènius

 

Centre autoritzat per la Generalitat de Catalunya - Departament d'Ensenyament amb el codi 08054630

 

c/Muntaner 476 pral - 08006 BARCELONA - Tlf: 932010379

Comenta-ho a:

Diferència entre Llar d'Infants i ludoteca o guarderia*

 

 

Molta gent es pregunta la diferència entre Llar d'Infants i guarderia* o ludoteca, la diferència és notable i molt important.

 

Únicament pot utilitzar la denominació Llar d'Infants o Escola Bressol aquelles que tinguin autorització oficial del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

 

Poden ser tant públiques com privades, i aquesta autorització garanteix que es compleixen uns requisits a nivell arquitectònic, així com una estricta normativa específica per evitar riscos i perills per les nenes i nens que assisteixen al centre escolar. Addicionalment es garanteix que compleixen amb les normatives de sanitat, així com que compten amb personal qualificat i titulat en Educació Infantil o Magisteri Infantil per desenvolupar l'activitat.

 

Les guarderies* i les ludoteques tenen la funció de "guardar", oferint un servei de cuidadors per hores. Les úniques que eduquen i garanteixen un projecte educatiu i metodologia educativa avalada pel Departament d'Ensenyament són les Llars d'Infants o Escoles Bressol.

 

 

Com identificar ràpidament una Llar d'Infants

 

 

No sempre és fàcil identificar a simple vista les diferències entre una Llar d'Infants o Escola Bressol i una guarderia* o ludoteca.

 

En el punt anterior expliquem la correcta i legal utilització del terme Llar d'Infants o Escola Bressol (sinònims), però llistem alguns dels aspectes fàcilment detectables entre aquestes i les denominades guarderies* o ludoteques:

 

Què ha de tindre una Llar d'Infants o Escola Bressol?

 

- Codi d'autorització facilitat per la Generalitat de Catalunya (Departament d'Ensenyament), i aparèixer en el llistat de centres autoritzats.

- Pati exterior de més de 75m2 (en funció de la ratio d'alumnes autoritzats).

- Edat del nen o nena de 4 mesos a 3 anys.

- Professorat titulat.

- Projecte curricular i projecte educatiu.

- Entrada de llum natural.

 

Per la tranquil·litat dels pares i el benestar dels fills i filles, el més important és a la total garantia sobre els següents aspectes:

 

- Correcte procés educatiu.

- Sanitat garantitzada.

- Seguretat garantitzada.

 

 

* Coloquialment, el terme Guarderia s'utilitza per anomenar a les Llar d'Infants o Escola Bressol.

 

 

Si volem estar segurs de que "la guarde" on portem els nostres fills o filles és un Centre Autoritzat per la Generalitat de Catalunya, hem d'assegurar-nos que aquesta disposa d'un codi d'autorització i que apareix a la web de gencat.cat com a centre autoritzat, tal i com apareix la Llar d'Infants Xènius.